IMG_8619

IMG_8316

IMG_8940

IMG_8641

IMG_9030

餐厅北立面

餐厅南立面

掀开屋盖

Site:    Yangjia Village, Xingping Town, Guangxi |
Type:   Resort |
Scale:   3,000 sq.m. |
Design/Built:   2012/2014 |
Landscape & Interior:   ARES Partners |
Photography:   Su Shengliang |

The Yun Lu (Cloud House) is a boutique eco-resort nestled within a village between Guilin and Yangshuo and situated along the dramatic landscape of the Li River. The site consists of five renovated historical farm houses and one new addition which functions as a restaurant and the main gathering space for hotel guests. Taking on a sensitive approach to the local culture with villagers still living nearby, the overall planning and landscape design worked into the original village structure. The rammed earthed buildings were retrofitted to accommodate refreshing and uncompromisingly contemporary living, while the new restaurant addition adopts an understated presence with the use of steel frame, glass pivot doors and windows, rough-cut stone blocks, charcoal treated wooden louvres and terra-cotta roof tiles.